Glas

I rummet til glas kan du blandt andet sortere:

 • Glasflasker
 • Syltetøjsglas
 • Konservesglas

Glasset skal være rent og uden låg. Låget kan lægges i rummet til enten plast eller metal afhængig af hvad der er lavet af.

Dette må du ikke komme i:

 • Drikkeglas
 • Vinduesglas
 • Spejle
 • Krystalglas,
 • Keramik
 • Stentøj (f.eks. ildfaste fade)

Hvad sker der med glasset efter indsamling?
I renovationsbilen sidder en komprimator, der presser glasset, så der er plads til mere i bilen. Vi forventer derfor at det glas vi indsamler på denne måde ikke vil indeholde hele flasker som kan genbruges direkte. Al den glas der indsamles vil derfor blive omsmeltet og genbruges som nyt glas.

Inden omsmeltning går glasset gennem en sortering, hvor det sorteres i farver og urenheder som f.eks. kapsler bliver sorteret fra. Det meste af denne sortering foregår mekanisk.

9 svar til Glas

 1. christina siger:

  Er det ok at sætte låg på syltetøjsglas, eller er det uden låg i rummet?

 2. Pingback: Farvel affald – goddag genbrug | Madam Skrald

 3. Lars Wiberg siger:

  I skriver herover:

  “I renovationsbilen sidder en komprimator, der presser glasset, så der er plads til mere i bilen. Vi forventer derfor at det glas vi indsamler på denne måde ikke vil indeholde hele flasker som kan genbruges direkte. Al den glas der indsamles vil derfor blive omsmeltet og genbruges som nyt glas.”

  Betyder det at vi bør smide hele flasker i glascontainerne og ikke i Madam Skrald for optimalt genbrug?

  • madamskrald siger:

   Tak for dit gode spørgsmål. Det er rigtigt, at vi komprimerer glas fra Madam Skrald beholderen, mens nogle typer glas fra glascontaineren i dag bliver genbrugt direkte – hvilket er den mest optimale måde at genbruge glas på. Dog er det kun få typer af glas der kan genbruges direkte (bestemte typer vinflasker) mens resten, deriblandt alt emballageglas, også i dag omsmeltes. Nye regler omkring afgift på emballage gør samtidig, at det hele glas nok ikke genbruges direkte fremover, da det ikke vil kunne betale sig for de firmaer som klargør glassene. Derfor mener vi at en Madam Skrald, med sortering af alle slags glas direkte fra husstanden, er en holdbar løsning, der på sigt vil få flere til at genbruge mere – også nogle, som måske ikke gør det i dag.

   • søren bang siger:

    Nu har jeg læst Madamskralds svar på Lars Wibergs spørgsmål igennem 10 gange og kan stadig IKKE uddrage en konklusion. Formuleringen gør mig kun mere forvirret. Skal man komme glasflasker i de opstillede glascontainere? Ja eller nej.

   • madamskrald siger:

    Tak for dit spørgsmål – svaret er ikke bare ja eller nej.
    Vi mener, at du skal bruge din Madam Skrald beholder – også til tomme vinflasker. Selvom tømmemetoden ved Madam Skrald giver flere skår end tømmemetoden for de opstillede glascontainere (kuber) vurderer vi, at miljøgevinsten ved en øget indsamling i Madam Skrald opvejer et ændret forhold mellem skår og hele flasker. På sigt betyder de nye afgiftsregler formodentlig, at også glas fra kuberne vil blive afsat som skår. Lige nu er der dog en lille miljøgevinst ved at aflevere visse hele vinflasker i kuber, da de efter vask kan genanvendes direkte. For alle andre typer emballageglas er der ingen forskel i miljøgevinsten ved at aflevere i kuber eller i Madam Skrald.

 4. veirup siger:

  Hvorfor må man ikke lægge drikkeglas i Madam Skrald, hvad er forskellen på glasset i syltetøjsglas og et ganske almindeligt drikkeglas?

  • madamskrald siger:

   Tak for dit spørgsmål ang. drikkeglas. Når vi siger nej tak til drikkeglas i Madam Skrald, skyldes det, at de er fremstillet af hærdet glas. Denne type glas kan ikke indgå i genbrugsprocessen på ligefod med ikke-hærdet glas, som syltetøjsglas og andet emballageglas er lavet af.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s